Omarsoft For IT Solutions Using the best Programming Techniques (Java Codes ,C#.NET Codes , ASP.NET Codes ,VB.NET Codes ,Oracle Database Administration, Real Application Cluster , Remote Support, Cloud Services , Networks , SAP ABAP ,Virtualization....
  • الأنظــمــة المكتبية        Windows App Programming
  • أنظــمـةالويــب        Web based systems programming
  • تطبيقات الهواتف الذكية     smartphones programming
  • إدارة قواعــــــد البيــــــــــــــــانات        Database Administration
  • إدارة الشبكـــــــــــــــــــــــــــــــــات        Networks Administration
  • إدارة الســـيــرفرات (ويب - محلية)  Servers Administration
  • إدارة مخـــــــــــــــــازن البيــــــــــــانات     Storage Administration
  •             N Computing & 2X Application services

    Social Icons

Loading...

CCNA Interview Questions III


64.    On which base switches take decisions?


Ans.

Mac Address





65.    How ARP brings MAC address for switch?

Ans.

Through Broadcast




66.    How many collision domains are in switch?

Ans.

Equal number of ports




67.    How many broadcast domains are in Switch?

Ans. One




68.    What is the subnetmask of / 27 in network based and host based?

Ans.

In network based 224 { 128+64+32}and in host based 248 (128+64+64+16+8)




69.    What will be the prefix length of 224 in VLSM?

Ans.

27 (carry 3 bits from host (128+64+16=224) and add in network ports (24+3=27)
)




70.    How many valid IP will b in /21 in route Summarization?

Ans. 1044



71.    In which protocol you manually enable route summarization?

Ans.


OSPF



72.    In which protocol supenetting is enable by default?

Ans.

RIPv2 and EIGRP





73.    What is MAC address size of IPv6?

Ans. 64 bits



74.    Default Packet Size of IPv6?

Ans.

8 Bytes = 16*8 =128 bit




75.    How many fillers we can put in one IP of IPv6?

Ans.

ONE (:: called filler)




76.    Which mathematically form used inIPv6?

Ans. Hexadecimal



77.    What is quality of IPv6?

Ans.

a)    Router processing will rapid because field size wills 8 bytes (but in IPv4 it was 12 byres)

b)    No Fragmentation

c)    No Checksum





78.    Define Network?

Ans.

Communication, Resource sharing and Media (When multiple host share their resources with each other OR when multiple devices connect with each other for resource sharing )




79.    Explain Types of communication in IPv4?

Ans.

Unicast, Multicast and Broad cast





80.    Types of communication in IPv6 ?

Ans.

Unicast, Multicast and Anycast





81.    Types of Resource Sharing?

Ans.

INTRANET   , Extranet and Internet .


82.    What is Collision?

Ans.

When signal hits each other, collision accord.


83.    Which Type of Transmission Bus Topology Support?

Ans.

Half Duplex


84.    What is the difference between half duplex and full duplex?

Ans.

In half duplex, sender should b one. In full duplex, sender can be multiple.


85.    Which way of communication bus topology use?

Ans. Broadcast



86.    If there is only 2 Host in Bus Topology is that possible collision accord?

Ans.

Yes, because end terminal will not absorb signals. Signal will be bounce back and collision will accord.




87.    HUB in Star topology or Bus Topology?

Ans.

In star topology, but logically works like a bus topology.



88.    What we called 64 Bit Mac­address in IPV6?

Ans.

EUI= Enhanced universal identifier – 16 bits add in IPv6 so it’s called EUI




89.    What is loop back IP in IPV6?

Ans.

1 and ping 6


90.    Which command we use for ping in IPv6?

Ans.

Ping6 source IP ­s Destination IP


91.    How many types of router?

Ans.

Two types

i)    Modular

ii)    Non­Modular


92.    When we use Router?

Ans.

For communication between different networks




93.    Which works router Do?

Ans.

1­ Path selection and

2­ Packet Switching {frame relay}




94.    What cable called V.35?

Ans.

Serial Connectivity cable




95.    How many types of Ethernet?

Ans.

4 types

i)    Ethernet

ii)    Fast Ethernet

iii)    Gigabit

iv)    10 Giga.



96.    Which cable called roll­over?

Ans.

Console access able


97.    Which cable we connect in DB­9?

Ans.

Roll over calbe


98.    How many ways to access router?

Ans.

3 ways

i)    Telnet (IP)

ii)    AUX (Telephone)

iii)    Console (cable)




99.    What is IOS?

Ans.

Internet Operating system. Its router’s operating system.


100.    Which mode called privilege mode?

Ans.

Second mode

للاتصال بنا CONTACT US

الاسم Name

بريد إلكتروني Email *

رسالة Message *

2015-2016 © All Rights Reserved Omarsoft
Back To Top